Saturday, December 25, 2010

Kenyit-Kenyit Mata 2010


Salam semua,


Kenyit-kenyit mata kejap jek dah nak masuk 2011 kan? Erk..ni bermakna cikliyana da masuk 25 ke? Oh..saya tetap wanita berusia muda..peepss


Sepanjang 2010 ni banyak sangat benda yg berlaku kan, ada kejutan yg tak disangka, ada yg tak dapat diterima, kehilangan & kedatangan orang baru. Semua yang datang & pergi bersebab kan. Semoga kita tabah menghadapinya segala cubaan yg mendatang. 


Macam Cikliyana sendiri, tahun ni cikliyana berjaya habiskan degree selama 2 1/2 tahun kat UNITEN..kampus dalam hutan yg memang mencabar bila semua org balik kampung sebab cuti 2, 3 hari tapi cikliyana plop kena pikir macam nih "kalau balik buat sakit montot jek duk dalam bus 8jam lebey dari pahang ke kelantan..dah la pahang hulu dekat segamat dah..huhuu. " sangat mencabar emosi ! Walaupon Kota Bharu tuh tak canggih macam Kuala Lumpur at least lebih okey & maju dari Muadzam Shah, yg cuma ada Tunas Manja sebagai Mall..hahah mall ke ? & paling ngeri bila datang hari sabutu jek..makanan rutin setiap sabtu hanyalah di Pasar Sehari sebab semua foodcourt TUTUP. Dah la cikliyana ni jenis makan memilih, ada jek orang Kelantan jual makanan kat sana tapi ibaratnya macam ni lah "kalau kau jual kat kelate kompem-kompem tak laku ! " tak sukup rasa macam orang Kelantan biasa masak. Sebab tu jugak lah kat sana cikliyana memang takpandang nasi kerabu & what so ever lah makanan Kelantan kat sana.


Sekarang nih dah habis belajar, jadi lah pengganggur tetap kat rumah & pencari kerja sepenuh masa. Tetiba rasa rindu zaman jadi student dulu, at least hari-hari ada jek peristiwa berlainan kan..kan.. tak macam kat rumah, bangun tidor jek masak untuk breakfast, lunch, hi-tea , & dinner . Lepas tuh jangan lupa, kena kemas rumah lagi..adeh dah jadi surirumah yg guna tangga keluarga la plop...hukhuk! Tapi takpelah, ada balasan la nanti tuh, mana tau kot-kot ada orang masuk minang ke..hahahaha gatal la plop ! dushhh...tumbuk diri sendiri !


Azam untuk tahun depan tetap sama, cuba untuk jadi yg terbaik dari tahun sebelumnya & berharap untuk dapat ganjaran yg lebih dari tahun sebelumnya & paling penting opkos..MEMBURU KERJA . Apa azam korang ? Tukar lagi ke ? yg tahun lepas dah tercapai ke ? 

5 comments:

Syazwana said...

kalau takde azam boley ke?
xD

CIK CIRA said...

azam nak dapat AD lgi...huhu

Azwan Aziz said...

merasai perasaan yg sama...hehe... rindu zaman blaja sebab dh abis blaja pun still xdpt keje...huu

cik hani said...

being job hunter sekarang yek.. !!!

dah terasa mls nk wt azam lg tk 2011..
xpenah dpt capai azam pun..
hihihi

FatinSyahirah said...

kiranya ada kt klate la ni ye?
yey. nanti boleh meet meet. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...