Sunday, December 26, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah di Mata Hati Getah

Sape dah tengok kak limah...cepat angkat cepat ! Hah kamu..hah kamu best tak? cer citer...cer citer..






Cikliyana dah pergi tengok malam tadi, best la jugak dari Zombi Kampung Pisang sebab bagi Cikliyana tak suka tengok zombi dalam Zombi Kampung Pisang ....huhu.

 Hantu Nang Nak

Kak Limah memang hebat sampai kan bomoh dari Siam & Indonesia pon tak boleh nak kalahkan..hahha. Seru Hantu Kak Limah, Hantu Nang Nak & Hantu Kopek Lanjut yang datang...hahah senget betul ! Teringat plop zaman kecik dulu, orang tua selalu cakap " hah maen lah kat luar magrib , nanti kena sorok dengan hantu kopek lanjut " ! hahhahaha takut wei ! Gabungan usop , abi & husin memang menjadi..gelak habis wey..usop ni walaupon pon-pon & cacat sebab kena lenyek dengan bajak sawah tapi usop ni boleh berlari time takut ! 
usop

Dah la bacaan mantera guna perkataan "pelawok" dalam dialek kelate yg bermaksud penipu. Memang pecah panggung sampaikan orang lain dah berhenti gelak pon ada lagi yg terbahak-bahak ! Lawak sikit pon macam lawak gila-gila . 




Cikliyana memang suggest lah filem nih kepada peminat filem melayu..memang pecah panggung ! Tak terlampau seram sebab setiap part seram mesti ada komedi..tak sempat nak takut pon !  Dah la Hantu Kak Limah nyanyi lagu "Enjit-enjit semut sape sakit naik atas " , klasik kan..hahhahhaa. Bomoh - bomoh tuh semua Kak Limah lempang & patahkan jek...hebat kan! 

Filem ni pon ada duk sebut nama pengarah tempatan macam Aziz M Osman , Suhaimi Baba & Rosyam Nor....dan lain-lain bagus lah kan tak popular sorang-sorang . Yang disangka hantu rupanya bukan, yang disangka orang tu lah hantu yg sebenar. Bak kata bomoh Siam Chomprak Chawatbesiwat ..." la patut lah tangkap-tangkap tak dapat bukan hantu rupanya !"







Hantu Kak Limah ni pon ada duk selit lagu-lagu tempatan macam cinta kristal dan lain-lain, tak boleh nak terang detail sebab cikliyana kurang minat lagu lama. Jangan tak tahu budak kecik yang tembak zombie masa zombie kampung pisang tu ada balik, kali ni dia tembak Kak Limah .

Husin – Awie
Abi Hurairah – Johan Raja Lawak
Ummi Nazeera – Che’ Nin
Man Kadir – Pak Jabit
Zami Ismail – Pak Abu
Delimawati - Kak Limah
Usop - Syed Mohamad Asri @ Shy8

Nak tahu lebih lanjut pergi lah tengok...kalau tak nak tengok kat pawagam beli DVD okey ! 


3 comments:

cik hani said...

mmg best cite ni...kwn2 pun ckp cite ni best!!!!

Shag said...

Wahh~ Shag nak tgk tp tade sape nak temankan. Huk. Tunggu tayang kat ASTRO jela. Haha.

mALd!EyA said...

gler terbaik~!
cdeynyee..xsmpat nk tgk movie neh..last tgk NGANGKUNG...agak2 de lg x muvi neh kt panggung..=(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...