Bahan-bahan :
250 gm cream cheese
1 cawan fresh cream @ fresh milk
2 sudu besar jus lemon
3 sudu besar tepung gandum
2 biji telur Gred B
4 sudu besar gula
1 sudu kecil cokelat emulco
Cara-cara :
- Panaskan oven 175 degree. Sapukan loyang 8" dengan marjerin atau alas dengan kertas minyak ataupun oven paper.
- Masukkan semua bahan-bahan kecuali cokelat emulco ke dalam mangkuk dan putar hingga menjadi krim.
- Ambil 2 sudu besar adunan dan asingkan. Letak cokelat emulco dan kacau rata. Masukkan ke dalam piping bag.
- Masukkan baki adunan ke dalam loyang. Marblekan dengan adunan cokelat tadi.
- Bakar selama 45 minit. Gunakan api atas dan bawah.
- Bila sejuk, simpan dalam peti ais semalaman untuk mendapatkan rasa cheese cake yang sedap
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment