Sunday, December 05, 2010

TUTORIAL TINGGALKAN LINK PADA KOMEN

Salam semua, 

Okey tutorial kali ni SANGAT MUDAH ! Mungkin ada di antara blogger yang dah tahu cara-cara nak tinggalkan link pada komen kan..eh tak faham? Macam ni, contohnya kalau korang pergi blockwalking kan lepas tu korang berminat nak komen pada entry kat blog tuh...sambil-sambil tuh korang boleh lah tinggalkan post entry terbaru korang kat link tersebut. 

Contoh :

Saya suka lah blog awak! Nice..
Jom tengok nih TERBARU : HATIKUHATI GETAH. 


Okey, yang bergaris & warna biru tuh contoh link tapi jangan klik sebab ianya hanya lah contoh.

Caranya senang sangat, salin jek code kat bawah nih pada notepad korang, ala yang dalam Window Accessory  tu lepas tuh save, so bila korang nak guna just copy & paste pada kotak komen blogger yang korang kunjungi.








STEP 1 : Tukar "url-belog-anda" dengan url korang.

Contoh : http://hatikuhatigetah.blogspot.com/2010/12/pembunuh-facebook-rosak-rumahtangga.html

STEP 2 : Tukar "tajuk entry anda" tuh dengan Tajuk entry korang .

Contoh : Pembunuh Facebook Rosak Rumahtangga

Kemudian akan terjadi lah macam nih , 


Sekali klik jek akan terus ke link tersebut & blogger tak perlu susah-susah nak klik kanan @ copy link kamu.


SELAMAT MENCUBA..TAK FAHAM TANYA TAU! 


Nota Getah : Maaf, CikLiyana tak dapat nak copy&paste code tuh kat korang, jadi korang salin jelah yer sebab yang kat atas tuh gambar. 

14 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

MARKONAH DAH BESAR

Cik Liyana said...

hah..contoh yg menjadi ! Good Job Abby!

Tok Esah said...

wah, TQ ye bg tips..

JoM Undi tok Esah

cek chun said...

tq dalink. memang dok cari menda alah nih. menjadi nampaknya :) ehh..dah follow ke blum ni

♥ Roshazzy Shag ♥ said...

Kaki Shag kat situ! Muahaha. Pemes kejap kaki I :P

Kalau guna cara ni, sng lah Tuan Rumah nak jelajah belog Tetamu kan. Hehe :D Bagus share!

CIK FAFA said...

heee, like this! mekashehh :)jenjalan cr pasal ^_^

HOI, TOLONGLAH INSAF!

abah_izz said...

TQ 4 IN4...

kenapa-kena-tengok-orang-lain

Muhamad Nor @ Mamat @ Putra said...

Jom preview akaun ;)

Muhamad Nor @ Mamat @ Putra said...

ngaa~ jd ke ape yang aku wat nie ?? :p cm x kuar jew :p

Asyraf Kamarul said...

agak remeh la cr ni..
ada cara yg lg sng dr ni tau...

Blog Aku Sepantas Roket?? | Asyraf

KizZ said...

hye2..tq for da info..dari tadi duk cari pasal benda ni..terus praktikkan nih..hehe

jom sini,
5 Cara Blogwalking cam besh

Mr.IX said...

jalan2 tengok tutorial ni yer...nak testing ni...

Blogger yang ber'Video-Blogging

Salam Blogwalking sini yer....

dyg said...

baca ni pula
1ST TIME BERKAYAK!
thanks for the tuto..^^

HazHand said...

wah!!! thanks for the onfo.. i liked.. eh,tutorial la..huhuhuh

nk test jap kat sini..tau3!!! tlg komen ok! hahahha

Pengalaman kena tahan polis bengis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...