Wednesday, November 24, 2010

SuriRumah Tak BerTangga

Penat betul sejak cuti sekolah start nih, dah jadi macam bibik plop eh. Bangun jek tidor kena pikir dah nak buat sarapan, nak basuh kain, nak kemas rumah, masak tengahari sampai lah malam. 

Ni lah nasib kalau takde kakak, jadi anak sulung yang penuh bertanggungjawab...eceh tipu..kakak sulung yang suka menjerit "wey..makan elok-elok sikit jangan tumpah! hey, pinggan tuh takboleh tolong basuh ke? sudah-sudah lah main PS tuh, nak kemas sini plop nih! " Heh cepat angkat tangan kalau korang pon macam tuh!

Menu untuk lunch hari nih, simple jek sebab malas nak masak banyak-banyak "takut nanti taksempat ber-hati getah" lagipon dorang tuh kena jar makan sikit kalau tak jadi tong drum! 


"Ni ke lauk yang kena makan sikit taknak jadi tong tuh? Tengok ada santan jek! "  Hah ada santan lah tapi takpe kan dah ada sayur kat situ. Kari Ayam , Ikan Kerisi Goreng Kunyit , dan Sayur Chap Chai@Pucuk Soya Goreng Kicap. Simple jek kan..senang sikit kalau nasi dah habis, malam nanti just makan roti cicah Kari Ayam [saja buat kuah banyak-banyak] sedapkan..yummy! 

*entry ni sepatutnya Tengahari tadi tapi tak sempat*

5 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cik getah nampak kaki ayam bercakar2 dalam mangkuk.. Ayam kena lastik ke ni?? kekekekeke

Cik Liyana said...

hahahhahaa...tepat sekali! kena lastik lah tuh sape suh blokwalking kat dapur..hehe

Cik Eka Katsumi said...

cik getah...tu sayur pucuk soya yer??eka ade tgk kat pasaraya..tp nak beli x penah rase..tp geram tgk segar dan jijau jer dlm kotak2 plastik....rase die mcm ape ek?? ade x cam tauge ker????hehehe

Cik Liyana said...

taklah..takde rasa macam taugeh..batang dia kurus jek..best! cubalah!

Cik Eka Katsumi said...

yeke.hehehe.....
eka penah tgk belek2..nk bli takot tak sedap..nnti eka cuba...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...