Thursday, November 18, 2010

Raya Haji Part 2 : Kena Lapah Hati Getah !

Seumur hidup nilah kali pertama tolong orang lapah daging korban kat tempat sembelih daging . Biasanya tolong siang daging kat rumah mama jek, yang nak buat gulai ke goreng ke atau singgang daging. Best, memang best sebab tahun ni kitorang tak cukup kakitangan sebab ada 2 family jek kat rumah mama. Yang lain tak dapat balik sebab ada yang anak nak peksa SPM, dahlah SPM start 23 hari bulan kan. So takyah balik lah kakak oi buat penat jek!

Seronok okey, walaupon takcukup orang tapi kami tetap ceria sampai ada yang dengki tengok kitorang! "dah mulut kau tuh bising sangat mana lah orang tak annoying ! " .  Tapi, tak salah kan? dah memang kami macam tuh suka sangat bila berkumpul dan adegan perli-memerli pijak-memijak kepala antara kami memang akan sentiasa berlaku selagi kami semua tak tidur! Hehhehehe... 



Yang paling kesian, famili yang tak balik akan di provok sampai dorang meraung nak balik! Hahhahaha..mula-mula kita video call mereka dan makan depan mereka! Hahaha sedap kan siksa orang! "nanti kau dah kawin cikliyana padan muka, tu pon kalau dapat orang luar kelantan..menangis wa cakap lu ! " .

tengok gambar jelah ek..


macam ni baru senang!

penat nak dapat banyak ni!

melapah sampai berlunjur!

Tak payah exercise dah..kurus ngan hop nih jah!


sedapnya kolestrol!

singgang daging+daging goreng

the making of singgang daging

singgang daging!


SEDAP KAN..."saya tak makan daging berlemak tapi saya makan minyak yg banyak! " Hahahha sama jek kan! 





1 comment:

~ PIJA ~ said...

selamat hrai raye dek non...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...