Thursday, November 25, 2010

Mewahlah Dalam MakanWEY, kenape cikliyana ni suruh bermewah dalam makanan, tak baik lah woit! Heh..bukan nya hari-hari pon sekali sekala boleh kan! Dalam keluarga kitorang, memang diajar begitu sebagai salah satu cara untuk merapatkan keluarga. 

Kitorang akan berkumpul ramai-ramai dan masak@beli banyak-banyak pahtu rebut! Hahaha seronok makan ramai-ramai kan, jadi berselera. Tak kira lah kitorang kat mana sekali pon, ia tetap diamalkan. Contohnya kalau yang ada kat KL tuh, dorang akan berkumpul kat rumah sape-sape, dan tuan rumah akan menjamu dengan makanan yang menitik air mulut! Menangislah kau kalau kau duduk sorang jek kat negeri tuh! 


"ingat masa kat Muadzam dulu, dorang selalu wat video call tunjuk makanan sedap-sedap, makan ramai-ramai...jeles giler! Tang tuh jugak nak amik tiket balik semata nak makan" 


Sebab tu jugaklah, kami yang pempuan ni kena pandai masak kalau tak malu kat sedara mara sendiri lah tak boleh bukan rumah [open house] sendirik! Katering kami tak pandang sebab bukan sedap sangat pon! Kami ni lain antara satu sama lain, ada yang pakar dalam western, kek&biskut , masakan kampung , kuih tradisi & moden. 

2 comments:

Rozana Razali said...

sedapnyaaaaa,, nak sikittt.. =))

Cik Liyana said...

yg mana satu ter-pikat di perut...hehe yummy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...