Sunday, November 28, 2010

Hah : HANTU KUM_KUM


Agak-agak korang pernah dengar pasal cerita nih tak? Ada macam-macam version kan... latest ada tayang kat Astro..perghhh tak takut yang tuh tapi bila part bagi salam tuh...sejukkk telinga! Kalau orang bagi salam masa tuh, rasanya dah....."bye umi..sya pergi dulu..halalkan makan minum saya" ehh sempat lagi! 

Yang cikliyana pernah dengar dulu, taksilap masam form 2 kot..dah lupa. Version yang perempuan berpurdah yang bagi salam tuh. Asalnya dia ni perempuan hudus, sebab nak cantik dan termakan hasutan setan durjana dia pon pergi jumpa bomoh. Bomoh tuh guna ilmu hitam kot, " kamu jangan tengok cermin selama 100hari, kalau tak tak terimalah padahnya! " . Tapi perempuan biasalah kan, bila dah orang duk puji " comeynya..cantiknya eh gebulah sekarang pakai ape?" mesti lah nak tengok cermin tang tuh jugak kan! angguk kepala sekarang!

Sebab dia gatal gi tengok muka kat cermin, dapat lah habuannya..muka dia jadi hudus lebih hudus dari sebelumnya "hah padan muka kau, tak bersyukur sangat dengan barakah Allah" . Bomoh tuh hasut lagi, dia kena cari korban perawan seramai berapa orang ntah cikliyana dah lupa, untuk ambil darah mereka dan minum. Seram seyh entry nih! berdirisss bulus nih! Sebab tuh lah dia gi buru sambil bagi salam Assalamualaikum...kum..kum.. 

Rasa macam cerita nih tahyul kan...rasa macam illuminati pon ada..nanti tak pasal kita takut nak bagi salam dan jawab salam! 

6 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

hahahaha.. ni cerita zaman gadis sunti dulu.. sebenarnya moral dr cerita ni taknak bg anak dara merayap jer.. Mana ada hantu kum kum..

AiDa AzRyN said...

Tetiba teringat cte yg marsha berlakon jd hantu kum kum.. huhu... mnakutkan lah..

Cik Liyana said...

aida : cepat pikir benda lain....hehehe

abbylekat: a'ah kan..saja jek nak menakutkan budak2..hihi

Rara Farah said...

keh3...gambar diatas bukan antu kum2 tuh....hehehe....tp cite tu menyeramkn jgk kn

Cik Liyana said...

RF : hahahah sian orang dalam gambar tuh kan...peeps amik sebab mata dia ada ciri menyeramkan kan..kan...

alyaaboolat said...

haha penah tgk yg version skg ni...cm hape tah cte nye huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...