Tuesday, May 04, 2010

Green ur health with tea!

Asslamualaikum..

Mood still dicari-cari, alasan baru sampai Muadzam yang kamu cinta..huh!  Okey, pusing balik mood balik kangpung hari tuh..winkk..winkk.. DBQ 4100 dah sampai..yes!!.

Time balik umah tu tergerak hati nak start minum GREEN TEA sebab dah terbaca artikel-artikel pasal teh hijau nih...usihh banyak kebaikan dari keburukan.

Minum lah teh hijau untuk kesihatan anda. Antara kelebihan nya :

1. Jantung
Kandungan polyphenol dalam teh berfungsi sebagai anti-oksida yang membantu mengelakkan kolesterol daripada merosakkan salur darah. Selain itu, teh juga membantu mengurangkan tekanan darah dan diabetes.

2. Kanser
Polyphenol sebagai anti-oksida berfungsi sebagai satu bentuk imuniti yang berkesan terhadap sel kanser. Tambahan pula teh juga mempunyai catechins yang memiliki ciri-ciri anti-kanser dan anti-mutasi.

3. Kulit
Kajian mendapati teh hijau membantu mengelakkan kulit yang terkena sunburn daripada menghasilkan kanser.

Tapi tips yang paling best, GREEN TEA BOLEH BAKAR KALORI AND REDUCE KOLESTROL!!! Nak Turunkan Berat Badan: Selepas makan amalkan meminum Teh Hijau atau Teh Cina tambah dengan serbuk Kayu Manis dan Madu. Haha tapi Cik Liyan minum teh hijau+madu jek..berbaloi-baloi, memang keluarlah toksin tuh..huhuhuu. Sungguh sibuk nak ke tandas, badan bergaduh-gaduh ngan toksin. Okey baru cuba 3hari, kita tunggu....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...