Tuesday, January 25, 2011

Ingat Kalau tak cantik tak Gojes Takleh dapat Pakwe Encem ke !

Jodoh tuh ditangan Allah, tak kisah lah kalau kita cantik ke tak cantik ke, mana tau dapat jodoh yang opposite dengan kita kan? Yang cantik dengan yang kurang, yang kaya dengan yang miskin, yang tak cantik tiba-tiba dapat suami encem..mat salih lagi u ! siap nak BMW 3series lagi...hah amik kau !


Tadi petang masa cikliyana keluar pergi beli barang dapur, ada lah terjumpa dengan satu keluarga nih kat kedai gambar Azam Photo Kota Bharu. Laki dia Mat saleh weeiii...bukan nama mat saleh yer tapi orang putih hidung mancung tubuh tegap..encem berdiri bulus tengok dia ! Bini dia biasa jek..uhmm sorry to say..nampak macam orang kampung. Mula-mula ingat tuh orang gaji dia, tapi bila tengok muka anak-anak memang blend muka matsaleh & melayu kampung jadilah muka pan-asian....cantek & encem! Siap panggil mummy lagi you...jeles i !


Hah, macam tulah yer, jangan ingat kau cantik kena dapat pakwe yang gantang tegap & encem..jodoh di tangan Allah, jangan berlagak sangat  lah ! Terima jek apa yg ada.





~tak sabar nak habis kan buku nih~
cerita tentang seorang lelaki kolot yg ditinggalkan kekasih setelah 10thn hidup bersama.




7 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

jodoh.. sukar di teka tp harus di cari

yatie's EPISODE said...

kalau da jodoh. (;

Cik Liyana said...

betull tu...& paling penting jgn memilih sgt kan..

Puan Besar Shag Yahaya said...

Jodoh tak siapa boleh tahu. Keke.

Buku nampak macam menarik! :D

♥ sempoi295 ♥ said...

jodoh pertemuan DIA yang tentukan..

Miss Yaty said...

dah jodoh la katekan..tapi skrg memang ramai mcm tu..

pape pun jodoh tetap di tgn Allah..

cikliyana, macam menarik je novel tu..nak carik lah ;)

Cik Liyana said...

@shaq&yaty...cepat cr..best sgt! kelakar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...