Monday, August 09, 2010

Episod : masuk dunia politik



AMARAN::: Jangan toyoh-toyoh mata dengan garpu!! memang betul CL dah terlibat dalam dunia politik
..tapi tak-sure lagi nak jadi PEMBANGKANG ke KERAJAAN sebab dua-dua ada pros & cons. 

Sebenarnya bukan politik Malaysia..politik di opis jek. Macam gempak-gempak je kan padahal baru praktikal! Kalau ikut hati binasa jugak Monster tuh..tau lah pengaruh dia agak kuat (kata mereka la). Kesabaran pon ada tempoh expired..jangan sampai saya muntah depan meja! Jap...jap tarik nafas...deeeeeepp........ ok lega! Meh nak citer..okey bukan saya tak-pernah practikal tapi tak-seteruk ni!!!Mula-mula pujuk hati, biasalah budak practikal kena suruh gi hantar surat  atau gi beli tiket ke apa ke..ok normal. tapi bila lama-lama dah macam tak dihargai sampaikan potostat  kertas lagi dipandang hebat dari mem-bulat-tubek mata tengok beribu data sambil tagged customer untuk kamu-kamu tambah lagi dengan daily task yang kena tengok lagi beribu data semata-mata nak specific satu tempat sahaja! Maknanya..awak budak practikal kena-lah jalan-jalan sekitar department sambil senyum-senyum tapi yang penting daily work kena submit!! Mati beley cacey lah wey!!!!

SABAR..campor SENYUM sebab kat mana-mana pon akan ada Monster. Bialah orang buat kita bukan kita yang meng-hambakan hati orang. Mungkin mereka takde pengalaman jadi "budak kecik" so mereka tak-tahu apa yang kami rasa bila disindir begitu. Kami ni ibarat tulang-belakang+rusuk kamu, cuba bayangkan kalau budak kecik ni takde? boleh tak kamu-kamu submit task mengikut tarikh-mati? mungkin boleh tapi cukup seksa kan?. Pikir-pikirlah yer!!

Kalau boleh esok-esok taknak buat macam tu kat budak-budak. Biarlah mereka dapat ilmu yang boleh digunakan dan mereka+kami happy.Sharing is caring!! Berfikirlah secara matang biarlah sesuai dengan umur. Jangan sampai budak-budak lagi matang dari orang yang dah cukup matang!

4 comments:

Gyena Chobitz Armani said...

better stay neutral yunk..utk tahap selamat...hihihi

Fazliyana Nazzli said...

i'll tried to be neutral in this situation tapi...giant@monster tuh tetap xberpuas hati! huh..but i learn something today.. bersyukur kiranya ada yang iri hati sb kidah dah lepas 95%kesedeharnaan.. :)

Prasert E.C. said...

Sabar saja, tapi jangan sampai muntah nanti batal posa!

ndz_an said...

awk tu..
sy kenal monster itu..
hahaha...

x pe.. at least awk dh hbs...
kami yg msh terkulat2 ngadap mereka...

annoying orange sungguh...
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...